joi, 23 octombrie 2014

007


Sa vedeti belea. Ma duc acasa pe la 7,mananc, ma uit pe niste filme, si ma bag la somn. Nu stiu ce ora era,dar ma miram ca ma trezeste soneria telefonului la ora aia. nu era telefonul, era soneria de la usa. Ma duc, deschid, 3 mascati.Zic, e halloween sau au venit cu plugusorul? Imi scoate unu o insigna, ceva gen FBI sau ceva.M-am speriat, le-am zis ca is major, deci am dreptul sa accesez filme porno. Cica nu de aia au venit.
-Am venit sa recrutam.
-Bai, sunteti nebuni? ce sa recrutati? din cate stiam, armata nu era obligatorie acum 10 ani.Cand au modificat astia legea?
-Nu pentru armata romana am venit. Avem o lista cu persoane apte,experte in tactici de razboi, bla bla bla..Se plateste bine.Daca veniti cu noi, o sa va explice seful mai mult.
-Ok,hai sa o vad si pe asta.
Ajung acolo,baza militara secreta,subterana, paza peste paza,lasere,chestii.. M-au bagat intr-o camera mare unde mai erai si alti indivizi,care mai de care esperti in arte martiale,arte plastice, ninjoi,sumoisti,panchisti, bodibildinghisti,vanatori de recompense de la vaduve.Apare unu de 2 metri, cu cravata si o lista in mana,cica o sa ne faca pe toti agenti sectreti 00 si atat.Incepe sa strige pe nume, ajunge la mine(ca eram ultimul in ordine alfabetica.
-B......
-Io-s ala, prezent.
-Scrie aici ca esti bun la..
-is curios si eu  ce scrie acolo ca-s bun la.... ca fizic ma ia vantul.
-Ca ai cunostinte....
-Da, am ceva cunostinte dar 50% is neamuri proaste,deci nu va bazati pe ei....
-Bah,ma lasi sa vorbesc!? Zice aici ca esti expert in condus masini puternice,avem niste inregistrari, recorduri pe net.Ca esti calificat ca lunetist, expert la trageri si ai cunostinte in fizica,chimie..
-Domnu...
-Taci!
Era unu printre noi, avea o moaca.....  zicea asta ca e bun, ca in caz de razboi, il scoate la inaintare, cica baga praful de pusca in greva, tancurile in menopauza, se evaporeaza combustibilul din avioane,si tampesc  computerele de bord....
-Maine e ziua de tragere in poligon, vreau sa vad ce puteti.
A doua zi ne-a scos pe toti afara,si ne-a zis sa aratam ce stim si ce putem.
Primul a scos o hartie si un creion, a desenat un poligon si a inceput sa traga.... linii. au iesit alte forme geometrice. Seful l-a felicitat"bravo bai,esti bun la geografia aritmetica, stii sa inmultesti, din una ai facut 10"
Al doilea  intra si el, si asta incepe sa traga, o sfoara dupa el.
-Ce va mirati ma? o trag ca daca o imping se indoaie.
-Bravo bah, avem si un filozof.
Al treilea cere o masa si un scaun.Scoate din buzunar o punga cu faina,si incepe sa o traga pe nas.Care tragea de timp,care tragea de par pe altul, care tragea pumni in gura, care pisica de coada,care numere la loto si loz in plic, care tragea sa moara, eu am tras batul mai scurt.... Vine randul meu
-Sefu, am si eu o rugaminte, eu pot sa trag cu pusca dar am nevoie de computerul meu de acasa,ca are vr.
- Ce dracu e vr?
-Pai e vribrations reduction, ca breau multa cafea.Imi tremura mana
-Prea tarziu, nu mai avem timp, trebuie sa tragi.
-Ok,ma duc pana la buda si vin imediat.(cand revin sefu imi zice:)
-Hai, trage
-Pai am tras
-Ce dracu ai tras ma? ca eu nu am vazut nimic.
-Am tras apa la baie, dar nu ati vazut ca era usa inchisa.

-Ok, gata pentru azi. Maine stiinte si arme chimice.
-Sefu, ma iertati dar maine nu pot sa particip la demonstratii.
- De ce ba?
-Tocmai ieri mi-am schimbat sosetele.

Un comentariu:

  1. Interesanta povestioara dar totusi suprarealista.
    In general agentiile de acest gen nu actioneaza in acest mod, mascatii nu at la usa ci o darama si asta mai ales dupa ce ai spart ceva mailuri sau site-uri guvernamentale.

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?